Care-linjen: Annas springbræt til en karriere inden for omsorg

På Vordingborg Fri Fagskole fandt Anna Duncan sin vej til en karriere inden for social- og sundhedsområdet. Allerede som elev på skolens Care-linje blev hendes interesse for at arbejde med mennesker vakt, og hun har ikke set sig tilbage siden.

Anna Duncan, nu 21 år, har altid vidst, at hun gerne ville arbejde med mennesker. For fire år siden, da hun nærmede sig sin 18-års fødselsdag, stod hun over for det store valg om uddannelse. Det blev Vordingborg Fri Fagskoles Care-linje, der gav hende den rette retning. Her kunne hun dykke ned i arbejdet med både børn og ældre og få værdifuld praktisk erfaring. Linjen giver eleverne mulighed for at springe grundforløb 1 på sosu-uddannelsen over, hvis de består den afsluttende prøve – en mulighed, Anna udnyttede til at forkorte sin uddannelsesvej.

21-årige Anna Duncan er tidligere elev på Vordingborg Fri Fagskole. Året på skolen hjalp hende med at finde den rigtige uddannelse. Til november er hun færdiguddannet social- og sundhedsassistent. Privatfoto.

Praktisk erfaring fra dag ét

Care-linjen er undervisningen meget praktisk orienteret, hvilket betyder, at eleverne fra starten får hænderne i det virkelige arbejde. De får lov til at prøve kræfter med forskellige aspekter af både pædagogisk arbejde og ældrepleje, hvilket giver dem en solid forståelse af deres fremtidige fag. For eksempel planlægger eleverne idrætsdage for lokale 0.klasser, hvor de anvender den teori, de har lært om børns motoriske udvikling og sundhed. Det handler ikke kun om at lege, men om at skabe meningsfulde aktiviteter, der også styrker elevernes evne til at lede og kommunikere.

Ifølge underviser Annette Ditlev Christiansen er det vigtigt, at eleverne får lov til at afprøve deres færdigheder i praksis. Det giver dem den nødvendige selvtillid og forberedelse til deres fremtidige arbejde inden for børne- og ældrepleje. Skolen samarbejder tæt med lokale institutioner, blandt andet ældreplejen i Vordingborg Kommune. Her deltager eleverne i arrangementer som store kagedag, hvor de hygger sig med de ældre ved at bage og synge sammen.

Annette Ditlev Christiansen, lærer på Care-linjen

En fremtid inden for sundhed

I dag er Anna i gang med at afslutte sin uddannelse som social- og sundhedsassistent. Til november venter hendes første job, men om det bliver på et plejecenter eller et sygehus, har hun endnu ikke besluttet sig for. Hvad end fremtiden bringer, er Anna sikker på én ting: Hun elsker at gøre en forskel for andre. Muligheden for at være en fast del af borgernes hverdag og skabe tryghed og nærvær betyder meget for hende.

På sigt overvejer hun at videreuddanne sig til sygeplejerske, men for nu nyder hun at være den første, borgerne møder om morgenen, og den sidste, de ser, inden dagen er omme.

En værdifuld start på Vordingborg Fri Fagskole

Vordingborg Fri Fagskole giver med sine syv linjefag – herunder Care-linjen – eleverne en unik mulighed for at finde deres rette hylde gennem praktisk erfaring og tæt samarbejde med lokale institutioner. For Anna Duncan var det den perfekte start på hendes rejse mod en karriere, hvor hun dagligt kan gøre en forskel for andre mennesker.

Anna Duncan. Privatfoto

Vordingborg Fri Fagskole – en skole med historie og forandring

Skolen blev oprindeligt oprettet i 1904 som Vordingborg Husholdningsskole. I 1907 flyttede skolen til nye lokaler på Violvej, og siden da har den gennemgået mange forandringer. Fra at være en husholdnings- og håndarbejdsskole er Vordingborg Fri Fagskole i dag en moderne fri fagskole, der tilbyder en bred vifte af faglige muligheder.

Ud over den almindelige undervisning deltager eleverne i spændende aktiviteter som rejser, brobygning, praktikforløb, virksomhedsbesøg og mange fysiske aktiviteter. Med syv forskellige linjefag – Art Design, Gastronomi, Care, Cyber Security, Styling, Håndværk og Game Design – giver skolen eleverne mange muligheder for at udforske deres interesser og finde deres passion.

Hvad er en fri fagskole?

De Frie Fagskoler er en del af den danske uddannelsestradition og ligner på mange måder både højskoler og efterskoler. Det unikke ved de frie fagskoler er dog, at de har et lovbestemt krav om, at en tredjedel af undervisningen skal være praktisk. Eleverne skal være fyldt 16 år eller have afsluttet 9. klasse for at kunne begynde, og langt de fleste vælger at tage et helt skoleår, mens nogle skoler også tilbyder kortere kurser.

Forrige
Forrige

Fra Utopisk Drøm til Virkelighed

Næste
Næste

Daniel overvinder udfordringer og begynder på elektrikeruddannelsen